Vuoden 2021 kuumimmat nettisivut

Vuonna 2021 on ollut myös paljon hyvää, ja kuluneen vuoden aikana onkin julkaistu useita hienosti suunnteltuja nettisivuja. Tässä pieni katsaus vuoden 2021 kuumimpiin nettisivuihin!

Firefly

Firefly on designtoimisto, jonka nettisivut on tehty hyvin persoonallisella otteella.

Nettisivujen kursori on tulikärpäsen tavoin keltaisenaan hehkuva. Fireflyn brändivärejä, mustaa, keltaista ja harmaata, on käytetty hyvin rohkeasti sivustolla, ja eri lohkojen taustavärit vaihtelevatkin näiden välillä. Otsikot on puolestaan häivytetty taustaa vasten, mutta ovat silti tehokkaasti tuotu esille, eikä katsojalle varmasti jää epäselväksi, mistä kulloisessakin lohkossa on kysymys.

Tähän one-pager-nettisivuun on saatu puristettua kaikki oleellinen tehokkaasti. Hienoa työtä Fireflyn väki!

Vitera

Vitera on kreikkalainen teejuomia valmistava brändi.

Heidän nettisivujensa ilme ja tuotteiden pakkauksien ulkoasu ovat vahvasti kytketty toisiinsa, ja sininen taustaväri toistuukin molemmissa mediossa. Nettisivuja korostaa hauskat orgaaniset muodot yhdessä valokuvien kanssa. Värimaailmaltaan sivusto on hyvin seesteinen, vaikka korostusvärinä toimiikin useat eri kirkkaat värisävyt. Kokonaisuutta rauhoittaa kullanväriset otsikkotekstit.

Vaikka sivuston kielestä ei paljoa ymmärräkään, voi tämän sivuston katselemisesta nauttia täysin rinnoin!

Edenspiekermann_

Edenspiekermann_ on maailmanlaajuinen design-konsulttiyritys.

Heidän brändiään värittävät rohkea punainen, syvän musta ja raikkaan valkoinen värisävyt. Sivuston ilme on hyvin pelkistetty ja suoraviivainen. Värit ovat suuressa roolissa Edenspiekermannin nettisivuilla ja ne tuovatkin persoonallista otetta sivuston ulkoasuun. Graafisena elementtinä sivustolla toimii lyhyt teksti ikonilla, joka kurkistelee niin heroalueessa kun footerissa.

Yksinkertainen voi todellakin olla kaunista, ja sen tämä nettisivu voi todistaa.

Forward Festival

Forward Festival on lukuisista konferensseista koostuva luova festivaali, jonka on järjestänyt Forward Creatives -design-toimisto.

Sivuston ulkoasuna toimii klassinen sanomalehti-design. Värimaailma on sanomalehden tavoin hyvin pelkistetty ja kuvat tuovat pieniä väripilkkuja muuten mustavalkoiseen tyyliin. Kun sivustolle sukeltaa syvemmälle, voi huomata limenvihreän korostusvärin sivustolla olevissa napeissa. Suurikokoiset tekstit jäsentävät sivun sisältöalueita ja luovat mielenkiintoisia graafisia lohkoja.

Sivuston omaperäinen ilme jää varmasti katsojan mieleen. Pelkistetty design antaa tilaa oleelliselle, ja sopii hyvin luovan alan käyntikortiksi.

Outsmart Labs

Outsmart Labs on kalifornialainen design-toimisto, joka kehittää digitaalisia strategioita, jotta heidän asiakkaansa voisivat saavuttaa liiketoimintatavoitteensa.

Sivustolla on hyödynnetty paljon erilaisia animaatioita, ja esimerkiksi kuvaelementit ovat saaneet pienen animoinnin. Outsmart Labsin värimaailma on pastellinsävyinen ja merellinen. Puolestaan suuria otsikkotekstejä on hyödynnetty jäsentämään eri lohkoja. Sivusto on hyvin seesteinen ja mielenkiintoinen, ja sitä jäisi tuijottamaan pidemmäksikin ajaksi.

Tämä on oiva esimerkki sivustosta, jossa on hyödynnetty animointeja onnistuneella tavalla!

Amanda Braga

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä on Amanda Bragan nettisivut. Amandan nettisivut toimivat eräänlaisena portfoliona, jossa voi tarkemmin tutustua häneen ja hänen osaamiseensa.

Sivustolla käytetään rohkeasti värejä aina taustasta lähtien. Eri osioissa vaihtelee väritys aina rohkeasta punaisesta murrettuun roosaan ja tyylikkääseen siniseen. Typografia puolestaan on hyvin isokokoista. Vaikka sivustolla ei ole paljoa visuaalisia elementtejä, ei tekstin suuruudensa vuoksi niitä kaipaisikaan, vaan teksti itsessään toimii visuaalisena elementtinä.

Tähän one-pager-sivuun on saatu sisällytettyä kaikki oleellinen.

Vuoden 2021 wrap-up

Vuonna 2021 julkaistiin monia hienosti suunniteltuja sivustoja, ja monissa sivustoissa toistuivat samanlaiset elementit. Vuonna 2021 voidaankin muistaa vuotena, jolloin nettisivuilla käytettiin rohkeasti erilaisia värejä niin taustassa kuin sivuston elementeissäkin. Typografia puolestaan voidaan luonnehtia suurikokoiseksi, joka toimii itsessään graafisena elementtinä. Mitään ylimääräistä ei sivustoille ollut lisätty, vaan funktionaalisuus toistui monissa eri sivustojen ilmeissä.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan tulevaa vuotta ja sitä, millaisia käänteitä web-suunnittelu saa!

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä